
برای تکمیل آرشیو شهرام ناظری ما را همراهی کنید.
آلبوم های شهرام ناظری

امیر کبیر ( آبان ۱۳۹۰ )
شهرام ناظری
آتش در نیستان ( فروردین ۱۳۹۰ )
شهرام ناظری
یادگار دوست ( فروردین ۱۳۹۰ )
شهرام ناظری
بی قرار ( فروردین ۱۳۹۰ )
شهرام ناظریبیوگرافی شهرام ناظری [ویرایش]
شهرام ناظری (زاده ۲۹ بهمن ۱۳۲۸ کرمانشاه)، خواننده، موسیقیدان، آهنگساز و استاد موسیقی ایرانی، کردی و موسیقی مقام ایرانی است.
شهرام ناظری در بیش تر آثار خود از شعرهای مولانا بهره بردهاست و طی ۳۰ سال فعالیت توانسته سبک جدیدی از موسیقی که آمیخته به ادبیات حماسی و عرفانی ایران است را بهوجود آورد. ناظری علاوه بر بهرهگیری از شعرهای مولوی در زمینهٔ استفاده و استوارسازی شعر معاصر پارسی بر روی موسیقی سنتی ایرانی نیز پیشرو بودهاست. علاوه بر اینها شهرام ناظری از اولین کسانی است که با استفاده از موسیقی مقامی اشعار شاهنامه اثر فردوسی را اجرا کرده است. وی تاکنون بیش از ۴۰ آلبوم موسیقی منتشر کردهاست.
از معروف ترین تصنیفهای شهرام ناظری میتوان به تصنیفهای اندک اندک (شعر مولانا)، آتشی در نیستان (شعر مجذوب علیشاه) و شیدا شدم (شعر شهرام ناظری) اشاره کرد، اکثرا از ساختههای خود او هستند. البته تصنیف شیدا شدم یک بار با سازهای غربی در کنسرت شهرام ناظری و لوریس چکناوریان و یک بار با سازهای ملی در آلبوم مولویه اجرا شده است. همچنین آثاری که ناظری به زبان مادریاش، زبان کردی نیز اجرا کرده شهرت بسیاری دارند. از معروفترین آثار کردی ناظری میتوان به شیرین شیرین و واران وارانه اشاره کرد.
زندگی
کودکی و نوجوانی
شهرام ناظری
شهرام ناظری در کرمانشاه، در خانوادهای کرُد زبان و آشنا با موسیقی و شعر به دنیا آمد. وی صدای دلنشینش را از پدر و مادر خویش به یادگار دارد و از دوران خردسالی توسط مادرش با شعر و آواز آشنا شد؛ پدرش نیز صدای لطیفی داشت و ضمن آشنایی با گوشهها و ردیفهای آواز ایرانی، سهتار هم مینواخت. وی از سبک قدما و خوانندگان آن دیار به خصوص «شیخ داوودی» خوانندهٔ بزرگ آن زمان بهره گرفته و نیز داشتههایش را در اختیار فرزندش گذاشت.
بزرگ این خانواده، استاد پرویز خان پورناظری (حاجی خان) خود از شاگردان درویش خان و کلنل وزیری بودهاست. اکثر موسیقیدانان...
بیشتر...